Vernissagen

Kanske funderar du ibland över ditt liv – på hur det blev, på varför det blev så och på hur allting började? För mig var det en regnig dag år 2007 – året som skulle komma att förändra allt. Min debutroman Vernissagen är därför en hyllning till just år 2007 (som sedan skulle visa sig bara vara början på den galenskap som av somliga kallas för livet).

Jag och Kungen tror att det kommer att säga klick när du vänder blad – men det är bäst att du provar själv. Klicka på bilden för att klicka hem ett ex, vänd blad och låt dig bli underhållen.

Till dig som är busy living och bara läser baksidan på böcker: Den bjuder jag på.

Det är 2007 och har precis börjat regna. Dillis är tjejen som lämnade Göteborg för en andrahandslägenhet på Östermalm som hon hyr av en kille som kallar sig själv för ”art dealer” och glömde kvar en tub glidmedel mellan soffkuddarna när han lämnade Stockholm för London. Nappe är killen med koll – åtminstone ibland. Han är född och uppvuxen på Östermalm, nybliven kapitalförvaltare och inne på sin andra bostadsrätt.

I Vernissagen följer vi med på några blöta nätter och huvudvärkstyngda dagar med minst sagt oväntade inslag.

Dillis tvingas att, bakfull och iklädd ett par läderhosen-hotpants, socialisera med Prins Carl-Philip. Hon tar springnota från en eskort. Hon får sina underkläder stulna av en gift tvåbarnsfar, tillika palatsägare och mogul.

Nappe blir drogad under en bortamatch i Sundbyberg. Han häller filmjölk över en äldre kvinna han just träffat på NK. Han vaknar upp i badkaret hemma hos ett medelålders par i sin egen trappuppgång. Och på den vägen är det.

Dillis lyckas alltid få med sig en liten souvenir från sina vinmarinerade äventyr – allt ifrån nycklar till ett penthouse på Strandvägen till en mintgrön hårsnodd med en liten sjöhäst på. I ett svagt ögonblick blir hon övertalad av en väninna att anordna ”årets event” i form av en vernissage där souvenirerna säljs till ofantliga överpriser och vinsten går till välgörenhet. Alla som är någon är där, och självklart även Nappe. Efter en förlorad tennismatch måste han nu köpa festens dyraste souvenir – som kan komma att bli den mest volatila investeringen i hans liv…

Välkommen på Dillis vernissage! Den är – precis som Dillis – totalt oplanerad. Säkert felstavad ibland. Men den är garanterat festlig!

Vernissagen är en ironisk livsstilssatir där glaset alltid är halvfullt och klackarna sällan når marken.