Så undviker du en bakfylla

Var du ute igår? Jag också. Känns det som att du svalt en öken? Jag vet hur det känns. Vågar du inte titta på din telefon för att du instinktivt vet med dig att det är en väldigt dålig idé? Inte jag heller.

Att vara bakis är fruktansvärt, jag vet. Du vill aldrig mer dricka alkohol igen. Någonsin. För det kan omöjligt vara värt det, hur rolig kvällen än var. Eller? Men – ska du behöva bli nykterist nu? Vad ska du göra då? Du försöker se ditt nya liv framför dig. Och det ser allt annat än festligt ut.

Hur hamnade du i den här situationen? Varför ska du tvingas välja mellan att ha ett festligt liv som medför att du tillslut känner dig mer död än levande och att bli frikyrklig? Det ska du självklart inte. Du ska undvika att bli bakfull. Och du ska få mina bästa tips – bara för att det är du.

Ljug för din PT

Att festa är en sport! Jag menar, hur skulle vi annars kunna se ut såhär och leva som vi gör? Nyckeln är att inte underskatta vikten av rätt förberedelser och rätt vätskebalans. En blöt kväll måste helt enkelt föregås av en blöt dag. Drick vatten, resorb och ät långsamma kolhydrater. Det kan vara en bra idé att dra en vit lögn för din PT så att du kan få ett individanpassat kostschema bara för dig. Säg helt enkelt att du anmält dig till New York Marathon och att du satsar på att komma topp 100.

Ha aldrig tråkigt

Festliga minnen (eller ja, minnesfragment) från en blöt kväll gör under för ditt välmående dagen efter. Se till att ha samlat på dig roliga bilder, filmer och eventuellt även ljudinspelningar som du kan titta tillbaka på. Det är också bra att ha något festlig inplanerat dagen efter som får dig att tänka på något annat än huvudvärken, såsom en blinddate med en församlingspedagog eller discobowling.

Mingla för livet

Snygga män som hör av sig och skriver hur fantastisk du är botar de värsta av bakfyllor på nolltid. Det kan till och med göra dig flera år yngre på kuppen. Så även om du självklart bör vara picky med vilka som får ditt telefonnummer rekommenderar jag att du åtminstone hittar en handfull män som förtjänar det. Alternativt att du skaffar ett kontantkort med ett nummer som enbart är till för att få bekräftelse när du är bakis. Skulle du sedan få problem med att någon av männen vill ses – läs mina tips på hur du bäst dissar någon per sms.

Vila aldrig

Kondition är som bekant färskvara. Även här kan du troligtvis få bra tips av din PT på hur många dagar i veckan du ska träna och hur mycket vila du behöver. Nyckeln är att jobba upp en kontinuerligt hög nivå och sedan öka därifrån. Vilar du för länge måste du börja om från början. Dessutom har du bara ett liv – och det vore väl tråkigt om det inte blev så festligt som det bara gick?

Stay strong baby.